Ondervloeren

Ondervloeren heten ook wel dekvloeren of afwerkvloeren. Ze worden ter egalisatie op de ‘ruwe’ vloerconstructie aangebracht. Het zijn in feite al vloeren op zich, maar we kunnen er naar wens ook een vloerafwerking toepassen. VVN is gespecialiseerd in drie dekvloeren:

Anhydrietvloeren
Een anhydrietvloer is een vloeivloer op basis van gips, waarmee een vlakke ondergrond kan worden verkregen voor elk type afwerking. Door de hoge druk- en buigsterkte kan de anhydrietvloer dunner zijn dan andere vloeren en tevens perfect worden toegepast als zwevende vloer. Tijdens het drogen krimpt de vloer nauwelijks, waardoor zeer grote (bedrijfs)vloeren zonder naden kunnen worden gerealiseerd. Anhydrietvloeren zijn minder geschikt voor vochtige ruimten of waar zeer hoge eisen aan slijtvastheid worden gesteld. Ze hebben de laagste milieubelasting.

Zandcement vloeren
Bij nieuwbouw, aanbouw of verbouw van woningen of bedrijven wordt vaak een zandcement ondervloer gelegd. Deze harde, vlakke vloer is een uitstekende basis voor de gewenste afwerking. Grote voordelen van de zandcement vloer zijn de goede druksterkte en buigzaamheid en de zeer goede kras- en slijtvaste eigenschappen. Of het nu gaat om een badkamer, een garage of een fabriek, cementgebonden vloeren zijn duurzaam en heel eenvoudig te onderhouden. Bovendien is de vloer brandvertragend. Een zandcement vloer kan snel worden aangelegd en is na 24 uur beloopbaar. Door een speciale behandeling is het zelfs mogelijk de vloer al na 24 uur compleet af te werken.

Geluidsisolerende vloeren
Geluidsoverlast is heel vervelend. In het bouwbesluit worden daarom steeds hogere eisen gesteld aan geluidsisolatie. Anhydrietvloeren en cementgebonden vloeren zijn heel geschikt voor geluidsisolerende maatregelen, omdat ze zwevend kunnen worden toegepast. Hierdoor kunnen we onder de vloer eenvoudig een geluidsisolerend materiaal, zoals zachte platen of foamrollen, aanbrengen. Zo kan het gebruiksgenot aanzienlijk worden vergroot.

Vloerreparatie

Geen enkele vloer heeft het eeuwige leven. Ook een betonvloer kan lelijk beschadigen of slijten door ouderdom. Tijdens de ruwbouw kan regenschade aan de pas gelegde vloer ontstaan. En de betonvloer van parkeergarages kan na jarenlang intensief gebruik flink beschadigd raken. VVN maakt er dan snel en efficiënt weer een mooie, strakke vloer van. Dat doen we door alle oneffenheden in de vloer weg te werken met een laag egaline. Afhankelijk van de beschadigingen en de eisen die aan de vloer gesteld worden, kan die laag behoorlijk in dikte variëren. Na het egaliseren is uw vloer weer helemaal klaar voor ingebruikname of de gewenste afwerking.

Advies nodig? Kom langs in onze showroom, bel 073 6 444 200 of mail ons voor meer informatie.