onderhoud houten vloer pvc vloer

HELEMAAL KLAAR MET HET ONDERHOUD VAN UW HOUTEN VLOER?

Of een houten vloer nou in de lak of in de olie staat, een houten vloer vraagt om onderhoud. Een lak- of olielaag moet uw vloer beschermen tegen dagelijks gebruik. Als u dat niet doet, dan kunnen slijtplekken ontstaan. Ook kunnen vocht of vlekken in het hout trekken als u deze niet snel verwijderd of het hout verkleurd op bepaalde plaatsen door zonlicht. Periodiek onderhoud is noodzakelijk om te zorgen dat uw houten vloer mooi blijft. Dat kost tijd. Geen zin in zoveel onderhoud, maar wel een mooie leefbare vloer met houtlook? Kies dan voor een natuurgetrouwe PVC vloer. PVC vloeren hebben geen bijzonder onderhoud nodig.

Behalve het onderhoud zijn er nog meer verschillen. De 3 belangrijkste verschillen tussen een houten en PVC vloer:

1. GELUIDSOVERLAST

Een houten vloer is gehoriger dan een PVC vloer. Een PVC vloer met een goede ondervloer mag om die reden ook in bijvoorbeeld een appartement worden gelegd. Hout is niet geschikt voor appartementen omdat het vrijwel altijd boven de geluidsnorm komt die in de VVE reglementen zijn vastgelegd.

2. VLOERVERWARMING

PVC vloeren kunnen goed worden gecombineerd met vloerverwarming. Bij hout ligt dat wat ingewikkelder. Er zijn houten vloeren die geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming. Het kan zeker niet standaard, dus laat u goed voorlichten.

3. WATERBESTENDIG

Een PVC vloer kan prima tegen water en vocht. PVC vloeren worden daarom ook vaak in kelders en badkamers gelegd. Houten vloeren worden vooraf behandeld zodat ze waterafstotend zijn. Water en vocht kan wel tussen de planken komen waardoor deze krom trekken. Zorg daarom altijd voor een droge vloer.

VVN vloerprojecten heeft een ruim aanbod PVC vloeren. Wij zijn leverancier van onder andere de merken TFD, Therdex, mFlor, Cotap, Vivafloors en Moduleo. Laat u eens vrijblijvend door ons voorlichten!

Deel dit verhaal op Social Media